Waarom hebben veel mensen in Amerika nog steeds wateroverlast? En wat kan er precies gedaan worden aan dit probleem?

De belangrijkste bronwaterproblemen hebben te maken met de gevaarlijke verontreinigingen die zich daarin bevinden. In feite zijn sommige van deze problemen gemakkelijk op te sporen, omdat het in de kleur en de geur van het water te zien is. Schoon water is reukloos en kleurloos; als uw putwater een geur en een vreemd uiterlijk heeft, dan is het niet veilig voor gebruik.

  • Ongeveer 3 verontreinigingen zijn verantwoordelijk voor de vreemde geur en kleur van putwater. Voor de geur is waterstofsulfide meestal verantwoordelijk voor de populaire rotte eiergeur. Soms kan putwater bruin of geel zijn. De bruine kleur is het gevolg van de aanwezigheid van roest, terwijl de gele kleur de aanwezigheid van zwavel aangeeft. Al deze onzuiverheden zijn gevaarlijk en ongezond.
  • De aanwezigheid van ijzer is een ander veelvoorkomend bronwaterprobleem. IJzer is net als lood een metaal dat een slechte invloed heeft op de accumulatie in het lichaam. Het beïnvloedt het water ook door het een nasmaak te geven als je het drinkt. Arsenicum is een metaal dat ook in de pesticiden en herbiciden wordt gebruikt en net als ijzer is het gevaarlijk voor de gezondheid. Er zijn filters voor ijzer, waterstofsulfide en arseen. Deze filters zijn matig effectief als ze mangaangroenzand hebben. Een zeer effectief filter is een koolstoffilter met KDF-55

Sedimenten en deeltjes bij waterschade

Deze maken het water terecht ongeschikt voor gebruik. Water met zanddeeltjes of andere sedimenten is nauwelijks draaglijk omdat ze het leven van sommige andere in huis gebruikte filters snel kunnen slijten. Als u bijvoorbeeld een omgekeerde osmose systeem heeft, is het beter om altijd een voorsediment filter te hebben naast het verlengen van de levensduur van het systeem. We raden je aan om een partnersite zoals https://www.vochtproblemen.vlaanderen/ te bekijken.

Bacteriële aantasting door waterschade

Sommige putten zijn gevoeliger voor bacteriële aantasting dan andere. In een situatie waarin sprake is van een bacterieel probleem, is het eigenlijk het gemakkelijkst om er mee om te gaan. Eenvoudige chlorering met behulp van een chloreringssysteem is alles wat nodig is. Soms wordt op grotere schaal een distilleerder gebruikt. Sommige van deze verontreinigingen zijn niet alleen onveilig als ze worden ingenomen, maar ze kunnen ook gevaarlijk zijn in uw douches en bad. De huid is een zeer goed absorberend medium, vooral de metalen: ze worden gemakkelijk opgenomen in de bloedsomloop via de huid. Dit toont aan dat u moet letten op water dat via een goede zuiveringsmethode uit alle kranen in uw huis stroomt. Wil je daar meer over weten? Bekijk dan alle mogelijkheden om een lekdetectie bedrijf te vinden in Vlaanderen.