Hier is hoe ik denk dat £ 20k me een miljoen zou kunnen opleveren met aandelen

 

Het lijkt misschien vergezocht, maar het is mogelijk om een ​​relatief bescheiden bedrag, zoals £ 20.000, om te zetten in een aandelenportefeuille van £ 1 miljoen.

 

Ik weet dat het mogelijk is omdat investeerders zoals Mark Minervini, Lord John Lee, Warren Buffett en vele anderen allemaal hun weg hebben geïnvesteerd van een paar duizend naar miljoenen, en in sommige gevallen zelfs miljarden. En ze hebben het goed gedaan binnen de tijdsspanne van hun werkende leven.

 

Ik wil een miljoen verdienen met aandelen

Het oude gezegde is waar op de aandelenmarkt dat ‘er is geld voor nodig om geld te verdienen’. Maar er is niet veel voor nodig. Ik denk echter dat er een paar dingen nodig zijn om uitstekende prestaties uit investeringen te halen. shell aandelen kopen online mogelijk.

 

Misschien wel de belangrijkste factor is hard werken. Als ik het proces van beleggen beschouw als een hobby of een passieve activiteit, zal het onwaarschijnlijk zijn dat ik beter presteer met mijn investeringen.

 

Passief beleggen is echter een geweldige manier om aandelen te benaderen als ik het te druk heb om veel tijd te steken in investeringsactiviteiten. Inderdaad, behoorlijke langetermijnrendementen kunnen het gevolg zijn van het kopen van trackerfondsen, beheerde fondsen en investeringsfondsen. Of bijvoorbeeld door een strategie van dividendbelegging te volgen door zich te richten op hoogrentende big-caps. Aandeel in Apple te vinden.

 

 

En het proces van samenstellen zal mijn investeringen in de loop van de tijd helpen groeien, zelfs met een ontspannen houding ten opzichte van investeringen, zoals ik heb beschreven.

 

Maar om mijn portefeuille echt op gang te krijgen, moet ik mikken op een hoger rendement. Compounding versnelt inderdaad als het gemiddelde rendement op jaarbasis toeneemt. Het samenstellen van een jaarlijks rendement van 7% per jaar zal bijvoorbeeld een behoorlijk langetermijnresultaat opleveren. Maar als je bijvoorbeeld 20% of meer per jaar samenstelt, krijg je een superieur resultaat. En het algehele saldo van mijn account zal veel sneller groeien.

 

Een strategie kiezen en verfijnen

Veel investeringsstrategieën kunnen succesvol zijn. Maar mijn voorkeursmethode om hogere rendementen op jaarbasis te behalen, is me te richten op bedrijven met groeipotentieel. En mijn portefeuille heeft dan de onderliggende operaties nodig om dat potentieel te realiseren. Of het aandeel kan het potentieel in de aandelenkoers betrekken – wat meestal betekent dat het aandeel stijgt.

 

En dat is waar het harde werk om de hoek komt kijken. Ten eerste is het belangrijk om alles te leren over het analyseren van aandelen en hun onderliggende activiteiten. Om vervolgens een investeringsstrategie te verfijnen die mij helpt om op het juiste moment de beste kansen te kiezen. Bij dat proces wordt vaak gekeken naar zowel kwalitatieve als kwantitatieve factoren.

 

Maar zelfs dan is het nog maar de helft van de strijd om uit te zoeken wanneer je een aandeel moet kopen. Het is net zo belangrijk om te weten wanneer u moet verkopen. Misschien zou ik verkopen om wat winst te nemen. Of om verlies te beperken. Misschien zou ik verkopen omdat het ‘verhaal’ is veranderd. Of om mijn portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen. Misschien zou ik verkopen omdat het bedrijf overgewaardeerd is geworden. Wat de reden ook is, het is belangrijk voor mij om een ​​reeks regels en een strategie voor het verkopen van aandelen te ontwikkelen en te verfijnen.

 

Er komen bijna elke dag kansen op de aandelenmarkt die open is. En als ik er hard aan werk om ze te vinden en mijn strategie uit te voeren, weet ik zeker dat ik met 20.000 pond in de loop van de tijd een miljoen kan verdienen.

 

De post Hier is hoe ik denk dat £ 20k ​​me een miljoen zou kunnen opleveren met aandelen verscheen voor het eerst op The Motley Fool UK