Bitcoin verplettert eerdere prijshoogtes ooit die de Bull Run van 2017 overtreffen

Bitcoin verplettert vorige recordhoogte en overtreft de prijszone van $ 20.000

 

Digitale valutamarkten staan ​​deze week in een traan, aangezien een groot aantal crypto-activa de afgelopen twee dagen enorme winsten hebben geboekt. Ten slotte, op 30 november 2020, overtrof bitcoin (BTC) de grootste blockchain in termen van marktkapitalisatie, zijn hoogste punt ooit (ATH) in 2017 na het passeren van de langverwachte zone van $ 19.860 op maandagochtend (EST).

 

De hele cryptocurrency-economie is aanzienlijk in waarde gestegen en op maandag 30 november 2020, aangezien er meer dan $ 34 miljard aan wereldhandelsvolume is. Bovendien zweeft de marktwaardering van de 7.500+ crypto-activa ruim boven de zone van $ 547 miljard.

De prijzen van Bitcoin (BTC) hebben een levenslange recordhoogte bereikt van meer dan $ 19.666 per eenheid (Bitstamp ATH) op maandag 30 november 2020 door $ 19.864 te bereiken. Het crypto-actief is de afgelopen 24 uur meer dan 8% gestegen, 5% voor de week en meer dan 40% gedurende de laatste 30 dagen. Cardano  is het meest bekende.

 

 

Bitcoin verplettert eerdere prijshoogtes ooit die de Bull Run van 2017 overtreffen

Bitcoin (BTC) -grafiek op 30 november 2020. Gegevens zijn afkomstig van de beurs Bitstamp. 1-daagse BTC / USD-grafiek. De hoogste prijs ooit is gebaseerd op het ATH-record van Bitstamp op 17 december 2017.

 

Ondanks de prijsverhoging van BTC, blijft de dominantie-index van de munt (marktkapitalisatie gemeten tegen de volledige waardering van alle cryptomarkten) vandaag op 63%. De dominantie-index van Bitcoin is niet hoger gestegen, omdat talloze altcoins de afgelopen 48 uur enorme winsten hebben geboekt.

 

Met een huidige prijs van meer dan $ 19.500 per eenheid, schommelt de marktkapitalisatie van bitcoin vandaag rond de $ 362 miljard. De marktkapitalisatie van BTC is groter dan die van elk van de vier grootste banken ter wereld; JPMorgan Chase USA, ICBC China, BAC USA en CCB China.

De SHA256-hashrate (verwerkingskracht) van BTC loopt voort met 130 exahash per seconde (EH / s) en er zijn 17 miningpools die hashrate naar het netwerk wijzen. Mijnbouw op de bitcoin (BTC) is vandaag moeilijk omdat de moeilijkheidsgraad 19,16 biljoen bedraagt, maar in 13 dagen zal dit naar verwachting toenemen tot meer dan 20 biljoen. Polkadot kopen makkelijk op de markt.

 

Het uitgiftepercentage of inflatiepercentage van Bitcoin is aanzienlijk gedaald sinds de derde blokbeloning afgelopen mei is gehalveerd. Destijds schommelde het inflatiecijfer rond de 3,6 tot 3,8% en op dinsdag eind november bedraagt ​​het inflatiecijfer nu 2,69% en blijft het krimpen.

Bitcoin verplettert eerdere prijshoogtes ooit die de Bull Run van 2017 overtreffen

Bitcoin (BTC) -grafiek op 30 november 2020. Gegevens zijn afkomstig van de beurs Bitstamp. 1-week BTC / USD-grafiek.

“Het verhaal van bitcoin als een veilig alternatief voor traditionele financiën wordt zonder twijfel vastgesteld”, vertelde Vijay Ayyar, hoofd van Asia Pacific & Luno Exchange bij Luno aan news.Bitcoin.com. “Goud begint minder relevant te worden, vooral voor de jongere bevolking en investeerders, en deze verschuiving van goud naar bitcoin is net begonnen.”

De op een na grootste blockchain, in termen van marktkapitalisatie, ethereum is de afgelopen week enorm in waarde gestegen. Ether handelt tussen $ 590 en $ 600 per ETH en het crypto-actief is deze week 0,54% gestegen en 58% de afgelopen 30 dagen. De marktwaardering van Ethereum op 30 november is ongeveer $ 67 miljard.

 

De derde positie van XRP is de afgelopen week met meer dan 8% gestegen. XRP ruilt momenteel voor $ 0,64 per eenheid en statistieken over 30 dagen laten zien dat XRP meer dan 94% is gestegen om zijn huidige positie te bereiken. De bewegingen van XRP zijn erin geslaagd om tether (USDT) een tandje hoger te krijgen naar de vierde positie.

 

De op vier na grootste blockchain, in termen van marktkapitalisatie, behoort tot bitcoin cash (BCH) op maandag 30 november. BCH heeft een liquide marktkapitalisatie van meer dan $ 5,5 miljard en elke munt handelt tussen $ 290 en $ 301 per eenheid. De prijzen van Bitcoin Cash zijn de afgelopen zeven dagen nog steeds meer dan 5% gedaald en de afgelopen 30 dagen net boven de 16%.

 

Op het moment van publicatie is bitcoin (BTC) wat teruggevallen na het bereiken van de high op maandag en ruilt het momenteel voor $ 19.500 per munt. Een tweede poging om de prijszone van $ 20k te doorbreken zou later op de dag heel goed in de kaarten kunnen zitten.